8 septembrie 2010

Google Instant si alte bunatati

Nici nu a venit bine toamna ca lumea s-a si pus pe treaba. Mai ales Google, care astazi a avut lansarea oficiala a unui nou serviciu de afisare a rezultatelor din Search: Google Instant. Vor urma desigur destule articole ce vor analiza fenomenul, comportamentul userilor pe natural search dar mai ales efecte asupra SEO. Pana atunci, toata lumea se distreaza cu noua functionalitate si testeaza capacitatile de "oracol" ale lui Big Brother.

Atentie! Daca vreti sa folositi functionalitatea in Romania, trebuie sa va logati in contul de Google. Deocamdata doar asa este disponibil.

O alta noutate de la Google este optiunea Weighted Sort din Google Analytics pe care am descoperit-o (mai repede) datorita lui Krumel. Optiunea este geniala - pentru ca face ceva ce unii faceau deja dar manual - si foarte utila pentru cei care lucreaza la calificarea traficului venit de pe search (conversion rate, bounce rate etc.). Va las sa descoperiti detaliile intr-un articol despre Weighted Sort pe grokdotcom.com.

Ca veni vorba de Google Analytics, nu ma pot abtine de la a va oferi o alta resursa incredibil de instructiva pe acest subiect, iesita proaspat din cuptoarele SEO-iste: The Power Users's Guide to Google Analytics Hacks, Tips and Tricks.

Si intr-o nota mai personala, este "back-to-school" si pentru blogul meu! Stiu ca am ramas datoare cu un post despre META tag-uri si ma voi revansa. Ne vom juca in continuare si cu alte subiecte.

Ca o amintire de "vacanta" am aflat ca informatiile de pe acest blog se dovedesc a fi utile mai ales pentru abia-initiatii in SEO. Sper sa pot fi de ajutor si nu va sfiiti sa-mi transmiteti propuneri de subiecte pe care le vreti explicate pe larg in paginile acestui blog.





Articole din aceeasi categorie