12 aprilie 2010

Etape SEO - Evaluarea vizibilitatii

Imaginati-va aceasta evaluare ca o analiza SWOT pentru SEO.

Evaluarea vizibilitatii pe Internet urmareste urmatoarele elemente:

- care sunt cuvintele-cheie pe care un site este deja pozitionat si care ii aduc trafic (pentru aceste informatii puteti folosi tool-uri de tracking al cuvintelor-cheie, tool-uri de analiza SEO a continutului si tool-uri de tracking al traficului).
- care ii sunt concurentii pe acele cuvinte cheie (puteti afla acesti concurenti cautand manual pe motoarele de cautare acele site-uri care se afla in primele pozitii in cautari sau puteti folosi tool-uri special concepute pentru a afisa datele competitorilor)
- care este vechimea site-ului pe Internet (fiind un element pozitiv in pozitionarea pe motoarele de cautare, varsta unui website poate face orice actiune de SEO mai usoara sau mai dificila)
- gradul de notorietate in mediul online (este dat in mod general de elementele de mai sus: pozitionare pe cuvintele-cheie si nivel de trafic, si in particular de numarul de link-uri primite de pe alte site-uri, directoare web si retele sociale si de Page Rank-ul domeniului).

Aceasta evaluare este importanta pentru cel putin 2 aspecte:

- arata care este starea actuala a site-ului in termeni de vizibilitate si potentialul sau. Este practic materia prima cu care se va lucra in campania de SEO. O buna notorietate pe Internet si cuvintele-cheie pe care site-ul este deja pozitionat sunt avantaje si pot fi exploatate in promovarea ulterioara. Slabiciunile si lipsurile vor fi tratate ca prioritare si incluse in actiunile de SEO.

- SEO este un proces pe termen mediu-lung. Rezultatele lui se obtin greu si pot fi repede distruse cu alte modificari aduse unui website. De aceea este important de stiut ceea ce trebuie modificat fara a deteriora efortul depus anterior.

Voi reveni intr-un post ulterior cu detalii legate de tool-uri SEO bune de folosit in evaluarea vizibilitatii unui website precum si in realizarea audit-ului tehnic.

Daca aceste informatii vi s-au parut utile sau daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi lasati parerea voastra in comentarii.





Articole din aceeasi categorie